Diasporenii din Vrancea pleacă la proteste! Ovidiu Burdușa: „Lucrurile din țară nu sunt așa cum ne-am dori!”

Unul dintre cei care se vor afla astăzi în Piața Victoriei din București este consilierul județean Ovidiu Burdușa, el însuși un reprezentant al diasporei. Liberalul, născut în Panciu, trăiește și își desfășoară activitatea în capitala Italiei, la Roma, dar asta nu-l împiedică să fie și reprezentant al cetățenilor din Vrancea în consiliul județean. De aceea, era mai mult decât normal, era aproape o obligație ca Ovidiu Burdușa să se afle astăzi printre tinerii veniți din străinătate să participe la proteste.


„Diaspora este considerată o zonă liberă de PSD și asta pentru că acolo unde trăiesc oameni liberi, unde cetățenii nu depind de conducta de bani a guvernului sau nu sunt agățați cu un job la stat, acolo sunt oameni liberi și democrația se vede mult mai clar. În schimb, noi, chiar dacă locuim în străinătate, la 2.500 de kilometri de România, venim să protestăm pentru că lucrurile nu sunt așa cum ne-am dori în țară și atunci când ne vom hotărî să ne întoarcem acasă ne-am dori să găsim o Românie după modelul statelor europene”, ne-a spus Ovidiu Burdușa.


Liberalul, care face naveta între Italia și România în fiecare lună, asta pentru a fi prezent la ședințe, consideră protestul de astăzi o atenționare asupra modului în care cei de la putere înțeleg să guverneze o țară întreagă, fără să reprezinte cu adevărat toți cetățenii.


„Vrem să tragem un semnal de alarmă că politicienii care sunt astăzi la guvernare sunt managerii care gestionează o țară timp de patru ani. Nu-și pot bate joc de această națiune schimbând legile după bunul plac. Uitați-vă doar ce s-a întâmplat după alegerile din 26 mai cum baronii PSD au schimbat modul în care sunt aleși președinții de consilii județene... Guvernații trebuie să înțeleagă că nu pot schimba regulile în timpul jocului”, subliniază Ovidiu Burdușa.

 

 

Adauga comentariu