DGASPC Vrancea este pregătită să aibă grijă de copiii a căror părinți sunt internați în spital ca urmare a îmbolnăvirii cu coronavirus!

În condiția evoluției explozive a infecției cu coronavirus pe teritoriul național și, în consecință, la nivelul județului Vrancea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a pregătit un plan de măsuri speciale ce vor fi luate dacă vor exista copii a căror părinți au fost spitalizați.


Prin urmare, instituția intenționează să folosească toate resursele necesare pentru a avea temporar grijă de micuții a căror părinți au fost diagnosticați cu COVID-19. Astfel, copiii respectivi vor fi duși în structuri de tip rezidențial, special pregătite pentru acest lucru.


Mai mult decât atât, 57 de asistenți maternali profesioniști s-au arătat dispuși să aibă grijă de copiii a căror părinți sunt spitalizați.


„Copiii despre care se prezumă a fi fost contacți de COVID-19 nu vor fi duși alături de ceilalți copii din sistemul de protecție, pentru ocrotirea acestora fiind identificate soluții alternative, respectiv  structuri de tip rezidențial special pregatite în acest sens.

Apreciem astfel profesionalismul salariaților noștri care sunt dispuși să ocrotească temporar acești copii, ajutându-i astfel să depășească despărțirea temporară de părinți, oferindu-le acestora gazduire, îngrijire, educație, dar mai ales sprijin emoțional”
, se arată într-un comunicat al DGASPC Vrancea.


În momentul de față, instituția anunță că a pregătit deja 16 locuri de cazare în structuri rezidențiale și că, la nevoie, alte 22 de locuri vor putea să-i găzduiască pe cei mici.

 

 

Adauga comentariu