Deținuții din Penitenciarul Focșani s-au „cultivat” în cadrul Zilei Educației în Penitenciare!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare, marcată în fiecare an pe 13 octombrie, la Penitenciarul Focșani au fost organizate o serie de activități la care deținuții au putut participa atît prin intermediul unui concurs privind importanța educației, cât și prin vizionarea unor filme educative și ascultarea unor emisiuni radio.


Anterior, acestei activități, preotul Ionel Ene a făcut o vizită deținuților aflați în Penitenciarul Focșani pentru a le vorbi despre educație și importanța acesteia în parcursul formării individului, factori cu efecte benefice în dezvoltarea personalității, spiritual, moral, social și cultural.


Pentru a încuraja un climat psiho-social pozitiv, în cadrul instituției au fost organizate competiții sportive la șah și tenis de masă, acțiunea încheindu-se cu o manifestare artistică. În cadrul acesteia, deținuții care fac parte din atelierul ocupațional și-au dat interesul să realizeze diverse obiecte decorative, unele dintre ele extrem de reușite, dovadă a talentului unora dintre ei.

 

Adauga comentariu