De ce a plecat Cosmin Timofte din USR: „Actuala majoritate nu-mi oferă certitudinea unui lucru asumat”. Dan Barna: „Am încercat să-l conving să renunțe”

Fostul președinte al USR Vrancea crede că, în acest moment, partidul nu are o strategie clară pentru viitor. Acest lucru, coroborat cu anumite disfuncționalități și disensiuni din interiorul formațiunii politice l-au determinat astăzi să renunțe definitiv la calitatea de membru al USR. Cosmin Timofte ne-a mai spus că nu regretă anii petrecuți în partid și efortul depus de colegi pentru a ridica filiala, însă ceea ce se întâmplă acum acolo nu mai coincide cu ceea ce își dorea la început.


„Am plecat din USR pentru că eu am intrat în politică pentru niște asumări clare, de strategie, de cursivitate. Să știm ce vrem și ce oferim ca alternativă. În momentul de față este o evitare a asumării și consider că atât timp cât nu ne luăm niște angajamente foarte clare pe ceea ce avem de făcut pentru electorat, cu nume, prenume și dorință de a ne asuma anumite lucruri pe care să mergem... ne pierdem vremea.


Din aceast motiv am decis să ies din USR. Nu a fost o decizie premeditată, nu mi-am propus asta la începutul zilei dar pentru că am cerut în nenumărate rânduri, inclusiv astăzi, niște clarificări pentru care se iau anumite decizii, la care nu am primit răspuns... înseamnă că nu există nici un fel de argumente. Actuala majoritate nu-mi oferă certitudinea unui lucru asumat.


Când am făcutacest pas, un pic „la cald”, este adevărat, nu m-am gândit să revin și, în general, nu sunt omul care să revină ușor la anumite decizii. Există câțiva oameni pentru care aș putea reveni, însă sunt slabe șanse. Nu aș reveni nicăieri dacă nu aș avea ceva asumat, ceva pentru care să lucrez. Nu mă refer aici la ceva personal, ci la un proiect viabil, cu strategie și obiective foarte clare”, a declarat pentru Știri de Focșani fostul lider al USR Vrancea, Cosmin Timofte. 

Pe de altă parte, președintele partidului, Dan Barna, spune că a încercat să-l convingă pe Cosmin Timofte să-și schimbe decizia, însă acesta a motivat că are nevoie de timp pentru rezolvarea unor chestiuni personale.


„Am discutat cu domnul Timofte, este o decizie personală, cea pe care a luat-o. Eu am încercat să-l conving să renunțe la această decizie și mi-a spus că pe moment vrea să se dedice unor chestiuni personale. Nu mai e nimic de adăugat aici. Este o decizie personală a unui membru, până la urmă decidem singuri dacă și cât rămânem în spectrul politic. Am luat act de decizia lui, filiala merge mai departe, fără îndoială”, ne-a spus președintele USR, Dan Barna.

 

 

Adauga comentariu