În curând, Focșaniul va fi iluminat ca Las Vegas! Numai puțintică răbdare s-aveți!

Edilul Focșaniului se înhamă la un nou proiect menit să aducă lumină în sufletele cetățenilor: „Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public”, proiect care ar trebui să se deruleze prin Programul Operațional Regional (POR) 2020, deci, cu bani europeni. Care va să zică, în urma derulării acestei investiții, urbea noastră va fi la fel de strălucitoare ca Las Vegas în nopțile sale bune.


Valoarea totală a lucrărilor, așa cum arată indicatorii tehnico-economici aprobați de aleșii locali în ședința din iulie 2018, este de 19.740.430 de lei cu TVA, adică 4.152.732 de euro. Din această valoare, contribuția municipalității privind cheltuielile neeligibile se ridică la 3.570 de lei cu TVA, iar cele 2% din cheltuielile neeligibile va fi de 394.737 lei cu TVA, aproximativ 83.000 de euro.


În ședința extraordinară din această săptămână, aleșii locali vor supune la vot aprobarea modificării unei alte hotărâri anterioare privind proiectul și cheltuielile legate de acesta. Ar trebui să fie o formalitate și astfel ca, în cel mai scurt timp posibil, probabil la anul, lucrările pentru un viitor mai luminos al cetățenilor din Focșani să fie demarate.


În luna iunie a acestui an, Cristi Misăilă preciza, cu ocazia anunțului privind externalizarea serviciului de iluminat public, că „iluminatul public stradal din oraș ne oferă acum, nouă, tuturor focșănenilor, mai multă lumină și, implicit, mai multă siguranță față de anii din urmă”. Declarația, de altfel pertinentă, ne amintește de scena cu cosorul lui Moceanu din filmul „Cel mai iubit dintre pământeni”.


Dacă lucrurile merg bine, sistemul de iluminat public va fi reabilitat, modernizat și chiar extins de-a lungul și de-a latul mai multor zone din oraș printre care bulevardele Unirii, București, Independenței și mai multe străzi din care enumerăm doar câteva: Cuza Vodă, Bucegi, 1 Decembrie, Anghel Saligny, Vâlcele și așa mai departe. Mai spunea primarul că pentru celelalte artere care nu vor intra în proiectul cu fonduri europene este gata o altă strategie ce va fi terminată în curând.

 

Adauga comentariu