Cum transpiră în secret, ca să nu-i vadă nimeni, aleșii locali din Focșani! Studiu de caz - consilierul Mihai Nedelcu

Mâine, poimâine, intrăm în anul 2020 și în linie dreaptă pentru alegerile locale, în urma cărora vom „beneficia” de un alt rând de consilieri locali, gata să-și sacrifice sănătatea pentru bunul mers al urbei și bunăstarea cetățenilor. Observăm, însă, că dincolo de declarațiile politico-belicoase, scoaterea pieptului prin cămașă și clamarea interesului pentru dezvoltarea orașului, aleșii locali nu se dau chiar de ceasul morții când vine vorba de transparentizarea activității lor.


Ca să fim mai clari, haideți să luăm rubrica „Rapoarte de activitate” aflată pe site-ul primăriei, la îndemâna tuturor. Vom vedea că în 2012, din 21 de consilieri, și-au publicat rapoartele de activitate șapte, în anul 2013 – 14, în 2014 – 12, în 2015 - șase, în 2016 (un nou mandat) – doi, în 2017 – patru și în 2018 - șapte. Deci, cu excepția anilor 2013 și 2014, de cinci ani, nici măcar jumătate dintre aleșii locali nu au mai catadicsit să-și publice rapoartele de activitate. În rest, „și dăi, și luptă, ca la patzusopt”.


Așa cum am spus, anul acesta și-au raportat activitatea șapte consilieri. Dintre toate acestea nu putea să nu atragă atenția unul extrem de bine elaborat, respectiv acela completat de magistrul miștourilor din CL, Mihai Nedelcu.


Iată ce ne spune omul, cum a asudat el din greu rezemând cu umărul povara administrației publice, întru slava cetățeanului. Pe parcursul celor 365 de zile aferente anului 2018, Mihai Nedelcu și-a adus aportul doar la două proiecte de hotărâre, și acelea în colaborare cu alți colegi de partid. În mare, acestea se referă la: 1 – închirierea unui imobil (spațiu medical); 2 – abrogarea unui articol din Regulamentul de organizare și funcționare a consiliului local.


Ce a mai făcut unul dintre reprezentanții cetățenilor în CL Focșani? – A participat la ședințe (ordinare, extraordinare, pe unele le-a și prezidat) și comisii, îndatoriri care, oricum, erau în fișa postului. Doar nu ar fi vrut să se ducă la pescuit! Ce ne mai spune? – Că a făcut parte din două consilii de administrație (fișa postului) dar a reprezentat și instituția în cadrul unei comisii de specialitate.


În rest, pe scrise, mai aflăm că a avut întâlniri periodice cu cetățenii din zona arondată (poate doar în campania electorală!), lucru de care ne cam îndoim, și că a participat la acțiuni organizate de primărie sau alte instituții ale statului.


Pe final, consilierul Nedelcu o dă apoteotic: „Întreaga activitate de consilier local s-a desfășurat într-un ritm susținut și a vizat ajutorul pentru cetățeni, crearea unor condiții mai bune de trai, precum și dezvoltarea armonioasă și eficientă a municipiului Focșani”. Cum o fi făcut toate astea? Oare a mai avut putere?

 

Adauga comentariu