Cum te aperi când ești acuzat că faci scandal: arunci cu scaunul după polițiști. În rolul lui „Bruce Lee”, un pădurar dintr-o comună din Vrancea

Un pădurar de la un ocol silvic din Tulnici va fi judecat în urma unui incident de anul trecut, când ar fi agresat doi polițiști. Incidentul a avut loc în comuna în care locuiește pădurarul, Vrîncioaia, iar totul se pare că a pornit după ce oamenii legii i-au făcut o vizită acasă pentru a-l chestiona cu privire la un alt scandal în care fusese implicat. Pădurarul, în vârstă de 48 de ani, a fost trimis în judecată pentru ultraj și lovire sau alte violențe, în rechizitoriu reținându-se că în martie anul trecut a amenințat cu moartea un polițist din comuna Vrîncioaia și chiar a încercat să îl lovească cu un scaun. Tot în rechizitoriu se mai arată că totuși acesta a folosit scaunul pe un al doilea polițist din comună, provocându-i acestuia răni care au necesitat pentru vindecare în jur de 2, 3 zile de îngrijiri medicale. Chiar dacă niciunul dintre oamenii legii nu a dorit să fie despăgubit de pădurarul iute la mânie, în final acesta va răspunde pentru faptele descrise mai sus.

Se pare că în ziua cu pricina cei doi polițiști veniseră la pădurar acasă pentru a-l întreba în legătură cu un conflict mai vechi. Însă, în loc de explicații și strângeri amicale de mână, vizita s-a încheiat cu scandal. Se pare că în altercație au fost implicate și fiica și soția inculpatului, care au făcut plângere împotriva acestuia, însă ulterior au anunțat că nu mai doresc efectuarea de cercetări. La audieri, inculpatul a povestit că polițiștii într-adevăr veniseră la el acasă și inițial a crezut că fac verificări cu privire la valabilitatea permisului de port armă. Numai că de fapt aceștia l-ar fi întrebat de ce provoacă scandal și l-au invitat la postul de poliție, iar el ar fi refuzat deoarece i s-a părut aiurea ca oamenii legii să se bage în viața sa de familie.

Totodată, pădurarul a explicat că polițiștii ar fi încercat să îl ia pe sus la post și, pentru că s-a smucit, unul dintre ei a folosit spray-ul lacrimogen. Acela a fost declicul, le-a povestit pădurarul anchetatorilor: s-a supărat foarte tare și a luat un scaun pentru a se apăra, dar nu a lovit niciun polițist. Însă, potrivit variantei prezentate de inculpat, la scurt timp au mai apărut și alți polițiști care l-au bătut bine și apoi l-au dus cu cătușe la post. De aici ar fi fost dus la spital, bănuiala acestuia fiind că polițiștii i-au făcut necazuri doar pentru a acoperi faptul că au intrat abuziv în casa sa.

Adauga comentariu