Cu ce avere se laudă viitorul consilier județean Florin Nechifor. Liberalul și-a luat bătaie de la Constantin Armencea acum trei ani... la voturi!

Un scaun de consilier județean „galben” a fost eliberat de astăzi, după ce Cristi Irimia și-a dat demisia din funcție și din partid. Pe locul său ar urma să vină un adjudean, președintele PNL din cel de-al doilea municipiu din Vrancea. Ar fi pentru a doua oară când din Adjud vine un consilier județean care își înlocuiește un (fost) coleg. În iarnă, Marian Adrian Drăghici a jurat că va face cinste scaunului de consilier județean, după ce colegul său, Constantin Guguianu, a ieșit furtunos din viața politică. Plecarea lui Guguianu a avut legătură cu niște postări nepotrivite pe Facebook, respectiv poze cu președintele Klaus Iohannis întruchipat în nazist.

Florin Nechifor vine totuși într-un context mai limpede. Acesta a fost unul dintre contracandidații lui Constantin Armencea la Primăria Adjud, însă adjudenii nu au fost convinși că trebuie să își schimbe edilul. În schimb, Nechifor a luat un mandat de consilier local în legislativul adjudean în vara lui 2016. La acea vreme, liberalul arăta în declarația de avere că are jumătate dintr-un teren intravilan, cumpărat în 2008 în Homocea, precum și un apartament în Adjud, cumpărat la licitație în 2015. Pentru ambii ani corespunde câte un împrumut: 24.400 în 2008 și 73.000 în 2015, ambele fără importanță în ceea ce privește moneda (aflăm din declarațiile ulterioare că e vorba de lei).

În urmă cu trei ani, Nechifor avea (și are și la această dată) un Volkswagen fabricat în 2006, iar veniturile pe anul anterior proveniseră din salariul de la Vrancart - 25.806 lei, și de la Nechi-Logistic SRL - 1.474 lei. Trei ani mai târziu, în vara lui 2019, Nechifor a completat ultima declarație de avere. Pe aceasta apar aceleași proprietăți, la care se adaugă un al doilea teren intravilan în Adjud - cotă parte din 846 metri pătrați, cumpărat în 2018, precum și o casă, achiziționată tot anul trecut.

Veniturile pe anul anterior au fost compuse din salariul de la Vrancart - 31.872 lei, de la Gene Impex - 1.395 lei, și indemnizația de la CL Adjud, în sumă de 8.664 lei. De asemenea, ca element de noutate ar părea și un depozit bancar, cu o valoare de 17.611 lei. Inițial se poate crede că acel cont, deschis în 2016, a fost alimentat după ce a completat prima declarație de avere din acel an. Însă nici ulterior, în 2017, nu apare vreo mențiune.

Însă în 2017 aflăm că liberalul adjudean fusese la strâmtoare financiară și împrumutase ceva bănuți - 63.000 de lei, de la colegul său, Ion Ștefan, despre care se știe că este un prosper om de afaceri. Datoria a fost stinsă până în 2018.

Adauga comentariu