Criza coronavirusului diminuează bugetul Direcției pentru Cultură Vrancea cu 15%

Direcția pentru Cultură Vrancea este gata să renunțe la 12.500 lei (2.584 euro) la o solicitare a Ministerului Culturii. Chiar dacă pare mică, suma respectivă reprezintă mai bine de 15% din cheltuielile instituției cu bunurile și serviciile.


Cu alte cuvinte, situația provocată de răspândirea coronavirusului a determinat instituția să renunțe în acest an la carburant, materiale, servicii cu caracter funțional și altele. Astfel, banii vor fi redirecționați pentru acoperirea unor cheltuieli urgente rezultate în urma atacului coronavirusului la nivel național și local.


Mai mult decât atât, instituția vrânceană vrea să renunțe la reabilitarea unui monument istoric și să redirecționeze suma respectivă în scopul pomenit mai sus.


„Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a solicitat Ministerului Culturii identificarea căilor legale pentru utilizarea în același scop a sumei de  210.201,61 lei reprezentând veniturile proprii ale Direcției Județene pentru Cultură Vrancea din anii precedenți. Aceste venituri erau destinate întreținerii și reabilitării sediului instituției, monument istoric ”Casa dr. Saideman”, cod LMI VN-II-m-B-06482, aflat într-o stare de degradare avansată”, se arată într-un comunicat al Direcției pentru Cultură Vrancea

 

 

Adauga comentariu