Copiii talentați din Homocea pot participa gratuit la lecții de dans sau canto și vor învăța să cânte la diferite instrumente muzicale

La Homocea li se pregătește ceva copiilor talentați, care vor avea ocazia să participe la cursuri gratuite de dans, canto sau vor învăța să cânte la diferite instrumente muzicale. Primarul Vasile Petrea ne-a spus că intenționează să facă o formație pe care să o promoveze mai întâi la evenimentele comunei. Spre exemplu, în fiecare an pe 31 decembrie comuna are o tradiție pentru finalul anului, dată la care tinerii artiști din comună și împrejurimi susțin recitaluri. Dar nu numai atunci ar dori primarul să îi promoveze pe copiii talentați.

Noi și în anii trecuți i-am promovat pe copiii talentați. Avem copiii talentați și de aceea mi-a și venit ideea de a-i pregăti, atât pe voce, cât și instrumental. Cursurile se pot desfășura și la școală, avem o clădire unde este Clubul Copiilor, dar și o clădire unde este Baza sportivă. Trebuie amenajate și renovate”, ne-a spus primarul.

Totodată, Vasile Petrea ne-a spus că va iniția un proiect de hotărâre în consiliul local, pentru a aloca bani de la buget. Până atunci însă, copiii talentați ai comunei se pot înscrie la cursuri, la Școala Gimnazială Homocea, iar preselecția se va desfășura miercuri, 15 ianuarie.

Am decis să dăm copiilor din toată comuna Homocea șansa de a învăța și studia în mod gratuit la instrumente muzicale cu un profesor cunoscut, în persoana d-lui Nae Târâș, care va organiza, în urma preselecției, grupe pe nivel de vârstă și pe instrumente. Cursurile se fac pentru acordeon, chitară, orgă-pian, trompetă, saxofon, clarinet, fluier, tobe și vioară și bineînțeles pentru solist vocal. Dați copiilor dumneavoastră șansa de a participa la acest program, derulat în mod gratuit, plata cursurilor și a instrumentelor muzicale care vor fi achiziționate fiind făcută din bugetul local, la inițiativa mea”, anunța primarul ieri.

Adauga comentariu