Clădirea fostului Tribunal Vrancea va fi restaurată cu 4 milioane de euro!

Clădirea fostului Tribunal Vrancea se află la un pas (mic pentru OM, mare pentru cetățenii județului) de a intra în reabilitarea promisă cu secole în urmă de administrația județeană. Din 2012, superbul monument arhitectural a rămas golaș după ce magistrații s-au mutat în clădirea de pe Republicii. Edificiul fusese încadrat în clasa I de risc seismic și, hodorogit cum se afla, la un cutremur mai mare putea oricând să termine cu justiția din Vrancea.


În marea sa mărinimie, CJ Vrancea o dă cu promisiuni, că astea nu costă, conform cărora „cremenalul” va avea o soartă mai bună, va fi restaurat și va deveni un muzeu al vinurilor și un Centru UNESCO care va găzdui activități culturale.


Până una alta, contractul de consolidare și restaurare a fostului tribunal a fost încredințat unei societăți din Focșani, PIF&LMS COMPANY, înființată în 2006 și deținută de Flortin Păltinuș. Suma lucrărilor se ridică la 19.196.771 lei cu TVA, adică 4 milioane de euro, bani europeni. Cu totul, adică întocmirea hârțoagelor și reabilitarea propriu-zisă, toată treaba ar trebui să dureze trei ani, un timp destul de scurt la scara istoriei (!).


Bine ar fi ca societatea care a câștigat onoarea de a reda monumentului strălucirea de altădată să se poată ține de termenele limită. Potrivit site-urilor de specialitate, PIF&LMS COMPANY este specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și de la intrarea pe piață (2006) nu a reușit niciodată să rămână cu bani în buzunar, adică datoriile au fost întotdeauna mai mari decât profitul.


În ultimul an, de exemplu, adică în 2018, compania a terminat cu un profit net de 384.904 lei și datorii de 30.377.166 lei, asta la o cifră de afaceri de 9.505.844 lei și un număr mediu de 67 de salariați. Fără să facem speculații, cei 4 milioane de euro i-ar prinde tare bine.

 

Adauga comentariu