CJPC Vrancea va avea un laborator de 2,5 milioane de euro!

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea (CJPC) se va putea lăuda în scurtă vreme cu un laborator dotat cu aparatură de ultimă generație în care se vor putea efectua analize din cele mai diverse. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) va investi în acest proiect nu mai puțin de 11.457.519 lei, ceea ce înseamnă 2.421.284 de euro, o sumă deloc modestă.


Noul laborator  va fi o filială a Direcției Generale de Laboratoare Larex, instituție care funcționează în cadrul ANPC în urma procesului de reorganizare a Centruljui Național pentru Încercarea și Expertizarea Produselor Larex. Pe scurt, asta înseamnă că la nivelul Focșaniului va funcționa un laborator superdotat care, pe lângă nevoile din Vrancea, va deservi și alte județe, posibil Brăila, Bacău sau Buzău.


Laboratorul va fi amenajat într-un spațiu al OPC Vrancea, șeful acestei instituții, Dumitru Dilă, fiind unul dintre cei care și-au dorit cu orice preț înființarea acestuia la Focșani. Pentru județul Vrancea, și nu numai, este un lucru extraordinar. Am venit cu propunerea de a se deschide un laborator regional de vinuri și băuturi spirtoase, având în vedere că județul nostru este cel mai mare bazin viticol al țării. Asta va însemna pentru noi o colaborare mai rapidă cu LAREX și efectuarea probelor într-un timp mai scurt. Practic, este vorba de o creștere semnificativă a eficienței instituției noastre”, ne-a spus comisarul-șef al OJPC Vrancea, Dumitru Dilă.


Laboratorul va fi acreditat RENAR, expertizele sale fiind deasupra oricăror îndoieli. Echipamentele foarte scumpe și de înaltă calitate vor putea fi de folos ANAF și MAI în cadrul unor anchete, însă laboratorul va putea ajuta alte instituții, persoane juridice și chiar fizice, dacă este cazul. Potrivit caietului de sarcini, „aparatele vor fi utilizate pentru efectuarea încercărilor fizico-chimice la produsele alimentare, apă, vin, alcool și băuturi alcoolice”.

 

Adauga comentariu