CJ Vrancea încearcă să arate că este alături de diaspora, însă unii nu sunt de aceeași părere: „Românii nu au nevoie de politicieni cărora le place să se audă vorbind”

Consiliul Județean Vrancea anunță organizarea unei campanii de informare ce se adresează românilor din diaspora, campanie intitulată „Informare acasă! Siguranță în lume”. Acțiunea este programată să aibă loc pe 29 august în Sala Mare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” și beneficiază de sprijinul Ministerul Românilor de Pretutindeni. De altfel, ministrul Natalia Intotero este nelipsit de la festivitățile importante organizate de CJ Vrancea, fiind, dacă ne permiteți, o amică de suflet a președintelui PSD Vrancea, Marian Oprișan.


Evenimentul propus românilor plecați în străinătate se află la a doua ediție și „reprezintă ocazia pentru autoritățile locale și centrale, de a fi alături de românii din diaspora”, se arată pe site-ul CJ Vrancea. În mare, administrația județeană zice că dorește să-i informeze pe vrâncenii plecați în cele patru zări asupra drepturilor pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.


Dacă CJ Vrancea spune că organizează chestiunea în cauză doar de dragul vrâncenilor, alta este părerea unor lideri din diaspora. Ovidiu Burdușa, consilierul județean care muncește în Italia și face naveta în Vrancea pentru a participa la ședințele CJ, el însuși un lider al diasporei din străinătate , crede că evenimentul propus de administrație județeană nu este decât o mișcare prin care Marian Oprișan încercă să-și refacă imaginea.


„Vrâncenii aflați în străinătate au nevoie de un ajutor concret, de un birou pe care l-am solicitat, care să funcționeze în realitate, nu doar pe hârtie, de unde să capete informații și unde să apeleze când au probleme pe care nu și le pot rezolva singuri. Ei nu au nevoie de bla-bla-uri și întâlniri unde se strâng politicieni cărora le place să se audă vorbind, care au doar interese electorale și care vor să dea impresia, oamenilor de rând, în cazul de față celor din diaspora, că le pasă de soarta lor”, spune Ovidiu Burdușa.


Consilierul face referire la faptul că deși a propus de nenumărate ori administrației județene înființarea unui Birou pentru relația cu românii din străinătate, birou care să funcționeze permanent, majoritatea PSD nu s-a arătat interesată de o asemenea inițiativă. Mai mult, zice Ovidiu Burdușa, evenimentul este organizat parcă în bătaie de joc, la finalul luniii august, atunci când toți vrâncenii pleacă înapoi la muncă, în străinătate.


„Stim cu totii ca punctul maxim al prezentei noastre acasa in luna August este intre 10-20 August. Sa pui aceasta intalnire pe 29 August, cand deja marea majoritate a diasporenilor este pe drumul de intoarcere, inseamna ca nu te pricepi sau nu vrei ca aceasta intalnire sa aiba efectul scontat. Să nu uităm că indivizii care organizează această întâlnire sunt aceeași care și-au manifestat, în multiple rânduri disprețul față de Diaspora”, a mai spus consilierulOvidiu Burdușa.

 

 

Adauga comentariu