Ce averi a mai făcut primarul meu! Astăzi, edilul orașului Mărășești, Valerică Chitic

În cea mai „timpurie” declarație de avere pe care am găsit-o, din 2013 (ceea ce înseamnă veniturile acumulate în 2012), primarul actual al orașului Mărășești, Valerică Chitic, lăsa liberă rubrica destinată bunurilor imobile, ceea ce înseamnă că nu avea trecut pe numele său nicio suprafață de teren. În achimb, avea în posesie două apartamente în localitate, ambele de 40 de metri pătrați, cumpărate în 1996 și 1998.


În același an, potrivit declarației de avere, Valerică Chitic lăsa spații goale la rubricile privind bunurile mobile, cele sub formă de metale prețioase, bijuterii etc, activele financiare (conturi și depozite bancare etc), împrumuturile și datoriile, semn că nu era mai răsărit decât alți concetățeni ai săi.
Singurele sale venituri proveniseră din salariul de primar – 31.961 de lei și din cel de administrator al SC VALERIO PRESTAL SRL, societate unde valoarea totală a acțiunilor pe care le deținea era atunci de 200 de lei.


Până în anul 2019, Valerică Chitic nu a devenit proprietar de terenuri, așa cum se arată în cea mai recentă declarație a sa de avere, însă a vândut apartamentul din 1996 și și-a mai achiziționat două, tot în Mărășești, în anii 2000 și 2009. De asemenea, i-au răsărit în garaj Un Nissan, fabricație 2007, și un BMW X1, fabricație 2018, mașină care pe OLX o puteți cumpăra (dacă aveți cu ce) cu aproximativ 40.000 de euro.


Pentru că nu are încredere în bănci, edilul orașului Mărășești ține banii la saltea, întrucât nu figurează cu vreun cont ori depozit în bancă. În achimb, în anul 2017 a făcut un credit în valoare de 15.000 de euro, datorie pe care trebuie să o achite până în anul 2022. Veniturile familiei Chitic au constat (în 2018) în salariul primarului – 100.037 de lei și cel al soției, administrator la Liceul Tehnologic, în valoare de 24.554 lei.


Valerică Chitic rămâne în continuare administator al societății VALERIO PRESTAL SRL, firmă care nu pare să-i aducă avantaje din moment ce veniturile sale, declarate în conformitate cu prevederile legale, nu reflectă o anumită prosperitate. Asta dacă Valerică Chitic nu a luat pilda președintelui său de partid, Marian Oprișan, adoptând sintagma „Mama mea sunt eu” ori, după caz, „Nevastă-mea sunt eu” sau „Mătușa mea sunt eu” ori, mai simplu, „Eu nu sunt eu”.

 

Adauga comentariu