Autoritățile speră ca elevii de la „Duiliu Zamfirescu” să stea cu gazdă doar până la Paște

Elevii Școlii Generale „Duiliu Zamfirescu” au fost împărțiți în cele patru zări în acest an școlar, dat fiind că unitatea-mamă se află într-un proces de reabilitare. Elevii de la clasele pregătitoare învață la Grădinițele cu Program Normal 10 și 13, elevii din clasele I-IV vor face cursuri la Școala Nicolae Iorga și Școala Alexandru Vlahuță, iar elevii din clasele V-VIII au fost repartizați la Liceul Tehnic Edmond Nicolau. Așa se face că și deschiderea anului școlar pentru elevii Școlii 10 a fost făcută fragmentat, pe grupe de vârstă. Dacă cei mici au venit cu flori și zâmbete de dimineață, „seniorii” din clasele V-VIII au văzut după-amiază pentru prima dată clasele în care vor învăța. De altfel, aceștia vor continua să învețe în schimbul doi, ca și până acum, doar că aceasta se va întâmpla într-o locație diferită.

Factorii cu putere de decizie au promis că vor face tot ce le va sta în putință ca mutarea să fie cu adevărat temporară, iar copiii să se reîntoarcă în băncile lor cât mai curând. Teoretic, lucrările de reabilitare au termen de finalizare luna aprilie 2020, însă practic vom vedea. Directorul Școlii 10 a asigurat însă că elevii au toate condițiile, iar copiii care învață la liceu sunt în siguranță. Până una alta, toată lumea se hrănește cu speranța că lucrările vor avansa în ritmul așteptat, iar prin luna mai toată lumea se va reîntoarce în Școala 10.

Primarul Focșaniului a venit și la această deschidere de an școlar și a explicat de ce lucrările au fost întârziate destul de mult. Toată vara, în școlile goale de elevi nu s-a făcut mai nimic, lucrările propriu-zise fiind demarate abia din această lună.

Dincolo de disconfortul elevilor și implicit al părinților, nici personalul administrativ și cadrele didactice care predau la Școala 10 nu au o situație foarte fericită. Elevii știu cu exactitate că au un program și o sală de clasă, însă pentru profesori este momentan complicat din punctul de vedere al spațiului: nu se știe unde vor avea o cancelarie sau unde va fi biblioteca școlii. Totodată, și activitatea de secretariat va fi o corvoadă. Cel mai probabil, Secretariatul va funcționa provizoriu într-una din grădinițele care îi găzduiește și pe micii elevi, însă va fi complicat din punctul de vedere al programului, dar și al accesului părinților și al elevilor în incintă.

Adauga comentariu