Au început lucrările pe strada Ion Creangă. Riveranii intră în „rândul lumii”: au și ei borduri noi, crăpate și sparte!

„Marea decopertare” a străzilor din Focșani nu înseamnă că în locația respectivă se pune în perioada următoare asflat, ci că lucrările stau să înceapă. Cu accent pe „stau”, timpul trece, focșănenii așteaptă cu sufletul la gură să mai vadă picior de muncitor pe străzile lor și să scape odată de praf și, mai nou, de nămol. Însă după decopertare, la ceva interval de timp, vine marea acțiune de așezare a bordurilor pe străzile de Vest Sălbatic. Și apoi iar liniște. Cam acest a fost parcursul, însă mai trebuie menționat un aspect: calitatea materialelor și a unora dintre lucrările care sunt executate pe străzile din municipiul reședință de județ.

Au pățit-o mulți focșăneni, iar acum a venit rândul riveranilor de pe strada Ion Creangă să se bucure de bordurile nou-nouțe, montate deja crăpate și sparte pe alocuri! Ieri, locuitorii străzii Ion Creangă s-ar fi bucurat, dar nu prea aveau de ce. Unul dintre ei ne-a scris și ne-a semnalat ceea ce mulți știm deja: lucrările sunt făcute în bătaie de joc!

Puteți să observați cu câtă bătaie de joc se pun noile borduri. Multe dintre acestea sunt deja crăpate, sparte. De asemenea, nu sunt aliniate și nici puse la aceeași cotă de nivel: pe o parte a străzii sunt mai înalte, pe alta mai joase. Din păcate, ca și pe alte străzi, trotuarul care va urma este supra-înălțat astfel că după executare va arăta și "valurile Dunării", pentru ca în dreptul intrărilor curților va fi la un nivel mai jos față de restul. Pe aceste trotuare nu se poate merge cu un cărucior cu copii, invalizii nu au nicio șansă să meargă cu cărucioarele lor, copiii nu pot merge cu bicicletele, unii care ar vrea sa alerge nu o pot face din cauza acestor trotuare denivelate, vălurite. 

Întrebându-l pe unul din muncitori ce face cu găurile care au rămas între pavele, a spus ca acolo va trebui să le astupam noi, cei care locuim acolo. Sperăm totuși că a fost o glumă proastă”, ne-a scris focșăneanul.

Adevărul e că și noi sperăm la fel, iar muncitorii mai bine s-ar preocupa să execute lucrări de calitate, în loc să facă spirite de glumă de autobază. Acum, noi nu suntem specialiști, dar oare așa este normal să arate lucrările de (chipurile) reabilitare de pe o stradă...? Întrebăm, nu dăm cu parul...

Adauga comentariu