AREST PREVENTIV pentru gălățeanul fără permis și beat, care a rănit două tinere și a apoi a fugit de la locul accidentului. Inițial, acesta fusese arestat la domiciliu. Una din victime, în stare gravă la București

Gălățeanul de 30 de ani care duminică a produs un accident de circulație grav la Argea și apoi a fugit, și-a pierdut libertatea. Cel puțin pentru 30 de zile, potrivit soluției pronunțate astăzi de Tribunalul Vrancea, Ștefan D. va fi cercetat în stare de arest preventiv, după ce inițial judecătoria a fost de acord ca acesta să fie arestat la domiciliu. La judecătorie propunerea procurorilor de a-l aresta pe gălățeanul beat și fără permis a fost respinsă ca neîntemeiată. Inculpatului i se restrânsese dreptul de a-și părăsi imobilul din comuna Ţepu, unde de altfel și fugise după faptă. Totodată, acesta nu avea voie să ia legătura cu cele două victime. Între timp, una dintre victimele accidentului, o adolescentă de 17 ani, se zbate între viață și moarte la un spital din București. Din cauza rănilor, tânăra este în comă și are leziuni grave la coloană.

„Admite contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani împotriva Încheierii pronunţată la data de 05.08.2019 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani, în contradictoriu cu inculpatul DINU ŞTEFAN. Desfiinţează Încheierea din 05.08.2019 a Judecătoriei Focşani şi în rejudecare: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul DINU ŞTEFAN, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, pentru 30 zile începând cu data 09.08.2019 până la 07.09.2019. Se va emite mandatul de arestare preventivă. Definitivă. Cu opinie separată în sensul: Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani împotriva Încheierii pronunţată la data de 05.08.2019 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani”.

Ca o paranteză, a fost nevoie de trei judecători pentru soluția de mai sus, pentru că inițial, cei doi judecători din complet nu s-au putut pune de acord pentru o soluție unanimă.

În dosar nu este cercetat doar acesta, ci și un alt bărbat, care îi împrumutase mașina, deși știa că inculpatul nu are permis de conducere. Cu atât mai mult cu cât mașina avea volanul pe dreapta și inculpatul era și sub influența alcoolului.

Accidentul a avut loc în satul Argea din comuna Ploscuțeni. Bărbatul a lovit două tinere, de 17 și respectiv 18 ani, care mergeau pe marginea unui drum comunal. Ambele victime au fost transportate la spital, iar cea de 17 ani era în stare gravă de pe atunci. Deși a fugit și nu l-a interesat soarta fetelor pe care le lovise cu mașina, oamenii legii au reușit să îl găsească la scurt timp pe raza localității sale de domiciliu - Țepu din județul Galați. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o concentrație de 0, 59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Față de  bărbatul de 30 de ani cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de  conducere, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Totodată , față de un alt bărbat, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu deține permis de conducere.

Pe parcursul activităților,  polițiștii vrânceni au avut sprijinul celor din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci din cadrul IPJ Galați”, comunica IPJ Vrancea.

Adauga comentariu