Alexandru Matei, sportiv legitimat la LPS Focșani, ocupă locul patru în clasamentul mondial de judo!

În ultimul clasament realizat de Federația Internațională de Judo, Alexandru Matei, elev la LPS Focșani, se clasează pe locul al patrulea în lume la categoria sa de greutate, acumulând 284 de puncte. Poziția formidabilă pe care a ocupat-o campionul nostru, născut la Caransebeș, se datorează rezultatelor excepționale obținute pe tot parcursul anului dar mai ales medaliei de bronz câștigată în luna iunie la Varșovia, în cadrul Campionatului European de Judo pentru cadeți U18.


Alexandru Matei este devansat în clasamentul mondial de francezul Picard Valadier (55 de puncte) – locul I, ucraineanul Mykyta Holoborodko (387 de puncte) – locul al II-lea și argentinianul Luca Riado (346 de puncte) – locul al III-lea. „Mă bucur foarte mult pentru rezultatul obținut de Alex. Punctajul obținut o să-l ajute foarte mult la campionatul mondial”, ne-a spus sensei Iulian Surlă, aflat în sala de antrenament.


Alexandru Matei se pregătește la Centrul Național Olimpic de la Piteși, întrucât face parte din lotul național al României. Peste câteva zile el se va afla la Baku, capitala Azerbaidjanului, unde va păși pe tatami în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European.

 

Adauga comentariu