ALDE Vrancea consideră că măsurile de carantină totală au venit prea târziu! Ionel Cel-Mare: „Suntem permanent cu deciziile în urma evoluţiei situaţiei!”

Președintele ALDE Vrancea atrage atenția că decizia izolării la domiciliu a tuturor cetățenilor a venit cu întârziere, în condițiile în care alte state au recurs la această soluție încă de acum două săptămâni. În deplin acord cu președintele formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, Ionel Cel-Mare consideră că izolarea la domiciliu era necesară de mult, fiind singura și cea mai eficientă metodă, exceptând măsurile de igienă personale, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.


„Un guvern responsabil, care nu ne-ar fi pierdut timpul tuturor cu alba-neagra politică pentru a împlini visul prezidențial al anticipatelor pentru obținerea puterii totale, ar fi trebuit sa ia măsuri pregătitoare de la începutul anului astfel încât inevitabila epidemie să fi găsit România cu cel puțin o parte din materialele necesare pe stoc.


Acum, cu criza în toate țările și piețele europene, este de înțeles că nu se mai pot găsi  produse, pentru a putea fi importate, este o realitate care pare să  nu fi fost văzută de premierul Orban pe perioada autoizolării. Lipsa acestor produse atât de necesare, a pus în pericol viața nu numai a cadrelor medicale, dar și a populației”, este opinia liderului ALDE Vrancea, Ionel Cel-Mare.


Cu toate că Guvernul a decis să achiziționeze materiale de la companiile românești ALDE Vrancea este de părere că încheierea anumitor contracte ridică mari semne de întrebare, în sensul că această criză poate fi pentru unii un prilej de a da adevărate tunuri comerciale.


„Și ce vedem acum, la o săptămână de la instalarea stării de urgență? Ca se înmulțesc aceste achiziții din bani publici care ridică semne de întrebare (ex.firma care a câștigat licitația pentru 875.000 măști, ROMWINE&COFEE SRL,  data înființării 14.03.2019).


Pentru că guvernanții nu au luat în serios această criză, se vede pe zi ce trece, de aceea consider că este necesar ca până la ajutorul dat de autoritățile competente să avem singuri grijă de noi: să aplicăm regulile elementare de igienă, să respectăm instrucțiunile primite; Să stăm în casă oameni dragi!”, se mai arată într-un comunicat semnat de președintele ALDE Vrancea, Ionel Cel-Mare

 

Adauga comentariu