Acuzată că vindea produse „fake” în propriul magazin. Ce scuză a avut focșăneanca

Marfă confiscată, amendă și dosar penal. Aceasta s-a întâmplat în cazul unei focșănence al cărei magazin a fost verificat de polițiști, iar ceea ce au găsit acolo nu le-a fost tocmai pe plac. De fapt, amendă plătise în 2014, după ce polițiștii de la Economic au făcut ceva verificări tot la magazinul pe care îl deținea femeia. Anul trecut în iunie, Paula Ionelia D. a primit din nou „vizita” oamenilor legii, ocazie cu care aceștia ar fi descoperit în magazinul său mai multe produse ce purtau fără drept o marcă înregistrată. Pe scurt, produse de îmbrăcăminte și încălțăminte „de firmă”.

Potrivit rechizitoriului, polițiștii au ridicat din magazin 112 perechi de încălțăminte și 309 bucăți de diverse articole de îmbrăcăminte ce erau inscripționate cu numele unor mărci cunoscute. Problema, spun anchetatorii, a fost că doamna nu a prezentat nici actele de proveniență ale produselor respective. La cercetări, focșăneanca a declarat că nu știa că marfa nu este originală și că oricum avea în intenție să le doneze, întrucât știa nu avea documente pentru ea. Mai mult, le-a explicat doamna, nici nu dorea să vândă marfa și de fapt o ținea în magazie, nu pe raft.

Și în privința documentelor a avut o explicație soțul acesteia, care a declarat că toate bunurile susceptibile a fi contrafăcute le cumpărase cu un an înainte, adică în iunie 2017, de la un depozit din București. După cum a explicat acesta, găsise pe net o super ofertă - de exemplu 12 lei perechea de încălțăminte „de firmă”. Cum nu a putut cumpăra on-line, soțul inculpatei ar fi mers personal la sediul firmei respective din capitală, a ridicat marfa, a plătit-o și cam atât. Cei doi au susținut în fața anchetatorilor că, de bună credință, l-au crezut pe vânzător că le va trimite factura aferentă prin curier, lucru care, evident, nu s-a întâmplat.

Timpul a trecut, au explicat cei doi, așa că soțul a mai făcut un drum la depozitul respectiv, pentru ca să găsească lacătul pus. Așa că au rămas cu marfa, fără a îndrăzni să o pună la vânzare. Și, timp de un an, nici nu și-au scos investiția, nici nu și-au dus până la capăt planul de a dona nevoiașilor hainele, șepcile, curelele și adidașii „de firmă”.

Adauga comentariu